Foto: ola111
Táto torta sa určite podarí každému...
porcií
príprava
Postup
-
1
Bielky so štipkou soli chvíľu šľaháme,do peny zapracujeme cukor,žltky a spolu vyšľaháme na tuhý sneh.Postupne pridáme múku.Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.Vložíme do vyhriatej rúry,pečieme asi 15 minút.
-
2
Cesto po upečení necháme vychladnúť.Po vychladnutí vykrojíme kruh,zvyšné cesto potrháme.Ja som na vykrojenie použila vrchnák z dozy na pečivo,ale môžete vykrajovať okrúhlym tanierom,ja okrúhle nemám,tak som si pomohla týmto.
-
3
Vykrojený korpus som si preniesla do tortovej formy.
-
4
Korpus pokvapkáme rumom,natrieme lekvárom a naň rozložíme polovicu trhancov.
-
5
Znovu pokvapkáme rumom,natrieme lekvárom a zakryjeme zvyšnými trhancami. Tortu asi na hodinu zaťažíme.
-
6
Smotanu vyšľaháme so stužovačom a kakaom,natrieme ňou celú tortu.Ozdobíme čokoládou,prípadne aj ovocím.Necháme v chladničke stuhnúť.
nej zapráši :-)))
to musí byť lahoda,deti som na návšteve nemala,konzevatívci jej
slávnostný tvar neocenili,pretože ju dostali už rozkrájanú:-)))@olga42
ďakujem,@evanaaa ,mohol,ale ja som ten vrchnák použila aj na
zaťaženie,poslúžil mi dvakrát :-)))
už by sa patril napísmenkovať aj dáky zážitok na zasmiatie,ponuré večery sa blížia :-)))
chce urobiť,aby som jej diktovala suroviny,ale milá redakcia Varechy,ja si ich nepamätám,je u nich Valentín v ohrození ?!?,:)))